Enorme kostenbesparing met KWH Boomnevelspuit | KWH Holland

Geld verdienen aan milieubehoud

Na twee seizoenen gebruik gemaakt te hebben van de KWH Selective Dosing United (SDU) Spuit kunnen ze er bij Combinatie Mauritz boomkwekerijen niet meer omheen. De aanschaf van de nieuwe spuit is een van de betere aankopen geweest die het bedrijf ooit heeft gedaan en heeft afgelopen jaar al rond de 8000 euro besparing opgeleverd.

“Met de Boomnevelspuit van KWH Holland bespuiten we onze bomen een derde sneller en we gebruiken zeker een kwart minder aan middelen. Het is dus zonder twijfel een goede aankoop geweest”, vertelt eigenaar Wouter Mauritz enthousiast. Het systeem selecteert alleen dat middel wat nodig is op het juiste moment en bespaard daarmee op dure middelen.

dosatron-sdu
KWH Selective Dosing United Spuit

Een betrouwbare partij, dicht bij huis
Voorheen kocht Mauritz zijn machines in Italië, maar echt goede ervaringen heeft hij daar niet mee gehad. “De voor iedereen bekende Fyra-problemen hebben wij zelf ook ervaren met onze machines. Als er iets aan de hand is, dan is hulp ver te zoeken. Daarom hebben we voor onze nieuwe machines gezocht naar een betrouwbare partij, dicht bij huis. En dat is KWH Holland geworden.”

Meedenken en goede service
“Het aanschaffen van een nieuwe spuit doe je niet zomaar, het is een behoorlijke investering en je weet niet op voorhand of de machine naar wens werkt. Het was daarom erg fijn dat KWH Holland met ons mee dacht over welke spuitmachine het beste past bij onze boomkwekerijen.” Ook na de aanschaf blijft de service volgens Mauritz uitmuntend. “Als er iets aan de hand is, komen ze meteen kijken en helpen ze bij het oplossen van het probleem. Dat is het fijne van een machine in Nederland aanschaffen.”

Voldaan aan de verwachtingen
Belangrijke punten bij de aanschaf van een nieuwe spuit waren voor Mauritz de bedrijfszekerheid, werken met nieuwe technieken, middelbesparing en tijdsbesparing. “Als ik er zo op terugkijk heeft KWH Holland eigenlijk aan al mijn eisen voldaan. We hebben niet tot nauwelijks problemen met onze spuit, we hebben afgelopen jaar flink bespaard op onze kosten en met deze Boomnevelspuit maken we gebruiken van de nieuwste technieken.”

 

 

Terug naar overzicht Volgend nieuwsbericht
Wilt u meer weten?

Neem contact op!

Contactpersoon

Johan Torsius

Contact