De Boomgaardspuit van KWH, een driftreductie van 99,7% | KWH Holland

3R2 boomgaardspuit

De 3R2 Nevelspuit zorgt voor een tijdsbesparing van minimaal 65%. Daarnaast zijn er zijn geen windhagen nodig, wordt de spuitzone verlaagd en zorgt het VLOS systeem voor een driftreductie van 99,7%.

Ook is de 3R2 nevelspuit de enige meerrijen-nevelspuit die twee jaar getest is door PPO-Wageningen en geclassificeerd is tot 99,7% drift reductie!

Tenslotte heeft deze nevelspuit speciale vrijstellingen voor teeltvrije zones en spuithagen.

Het tegengesteld werkende VLOS-systeem staat garant voor een onovertroffen bedekking van het gewas. Hierdoor kan er op middelen bespaard worden.

Kenmerken van de 3R2 nevelspuit:
– Traploze hydraulische breedte verstelling
– Onafhankelijk opgehangen 4 wiel chassis
– Banden 4 x 340/55-16 AW305 140A
– 170 liter membraanpomp
– Elektrische drukregelaar
– Zes onafhankelijk aangestuurde spuitsecties
– Kunststof luchtcassettes met omklapbeveiliging
– Aftak-as met een dubbele groothoek bedieningskast in de tractor

Met de touchscreen spuitcomputer heeft u de besturing en de spuitcomputer in één hand. De afgifte , de tank inhoud en het automatisch in- en uitzwaaien van de armen worden automatisch gestuurd.

Bekijk specificaties Bekijk depositie

Specifications

 • Type K1500-3R
 • Tank inhoud 1750
 • Frame 4 wiel domex gegalvaniseerd
 • Wielen 4 x 340/55 met onafhankelijke ophanging
 • Pomp 170 L. Membraan
 • Roering Supermixer
 • Luchtcassettes Glasvezel versterkt dwarsstroom
 • Ventilator KWH 300
 • Lengte 400
 • Breedte 150
 • Hoogte 350/395
 • Gewicht 2100
 • Vermogen 63 Hp / 47 kW
Uitgebreide omschrijving

Uitgebreide omschrijving

Arbeidstijd

De besparing op de arbeidstijd kan oplopen tot meer dan 65%. Dit komt omdat het met de 3R2 Nevelspuit mogelijk is om drie rijen gelijkertijd te bespuiten. De machine is eenvoudig in opzet en gebruik. Tijdens het werk merk je nauwelijks dat je met een drie-rijer rijdt. De eenvoud zit hem ook in het gebruik van een centrale hogedrukventilator. De 3R2 Nevelspuit heeft minder onderhoud nodig en heeft dankzij de onafhankelijke pendel-as een veel betere stabiliteit.

Spuittijd mogelijkheden (biologische fruitteelt)

Het tijdstip van spuiten is steeds vaker een issue. Gedurende de dag kunnen de weersomstandigheden zo veranderen dat de biologische werking van de middelen teniet gedaan worden. Sneller spuiten met de 3R2 Nevelspuit kan in dit soort gevallen de oplossing zijn. Speciaal voor biologische telers is dit een doorslaggevend punt.

Driftreductie 99,7%

De enige meerrijen nevelspuit die twee jaar getest is door PPO-Wageningen en dankzij het VLOS-systeem als enige spuitmachine gecertificeerd is tot 95 – 99,7% driftreductie! Hierdoor heeft de 3R2 Nevelspuit speciale vrijstellingen voor teeltvrije zones, spuithagen en middelen.

Middelen

Dankzij de driftreductie is de 3R2 Nevelspuit vrijgesteld voor meerdere middelen. Hierdoor kunt u meer middelen gebruiken dan met een gewone boomgaardspuit. Bekijk de vrijstellingen op de CtgB-lijst.

Geluid

Steeds vaker heeft de omgeving invloed op de bedrijfsvoering. Geluid is een van de criteria waaraan omstanders zich vaak storen en over klagen. KWH Holland geeft hier speciale aandacht aan. En het is ons gelukt om de 3R2 Nevelspuit onder de 89 dBa (JKI Germany) te krijgen. Dit is stiller dan een tractor (92 dBa).

Investeringen

Met de 3R2 Nevelspuit doet u een relatief gezien een lage investering omdat je een nevelspuit koopt die het werk doet van drie machines. En je bespaart op nog meer punten: – Twee spuitmachines (2x 15.000 euro) – Twee tractoren (2x 70.000 euro) – Twee medewerkers (2x 15.000 euro). Afhankelijk van de grote van het bedrijf kun je binnen een jaar alle kosten terug verdienen.

Financiering

Dankzij onze partnerships zijn wij in staat om de KWH Holland Fruitteeltmachines aan te bieden in elke gewenste financieringsvorm. Het is bijvoorbeeld mogelijk om zonder eigen inbreng in het jaar van de investering, rendement te maken op de KWH machine. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

VLOS

Het automatisch tegen de gangbare wind in werkende VLOS-systeem is op zichzelf al een meer dan een bewezen manier om dure spuitmiddelen in de boom te houden. Maar door middel van de afstelling van uw aftakas toerental bepaal je zelf de mate van doordringing in de boom. Het VLOS-systeem geeft een drift reductie van 95 tot 99,7% hierdoor valt zij onder alle gangbare subsisdieregelingen.

Dubbelzijdige bespuiting

De tegengestelde luchtondersteuning, staat garant voor een onovertroffen bedekking van het gewas. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat de door KWH Holland gekozen opzet met de tweezijdig bewerkte rijen tot meer dan twee keer zoveel middelen op het blad krijgt dan gangbare technieken. Het spreekt van zelf dat met deze verhoudingen er minimaal 30% aan middelen bespaard kan worden.

Domex

Domex is een speciaal soort extra sterk staal. In vergelijking tot de standaard staal is Domex tot drie keer sterker. Het is dan ook niet verwonderlijk dat KWH Holland juist deze staalsoort gebruikt voor haar machines. Lichter, sterker en duurzamer. KWH Holland wil dat bij ieder onderdeel van haar machines het uiterste gedaan wordt om het beste resultaat te bereiken. Zelfs bij de onderdelen die je niet ziet, kiezen wij voor Domex.

Onafhankelijk opgehangen 4 wiel chassis

KWH Holland past bij haar 3R2 Nevelspuit een pendel as-principe toe. Dat houdt in dat beide zijden onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen en dat in de rijrichting oneffenheden in de rijbaan worden gedempt. Resultaat is een nevelspuitmachine die ondanks haar formaat stabieler is dan een tractor.

Banden 4 x 340/55-16

KWH Holland gebruikt voor haar 3R2 Nevelspuit standaard Trelleborg 340 banden. Niet de goedkoopste oplossing maar wel de beste. Het band reliëf is zo gevormd dat er minder insnijding in de grond is bij bochten. De wieldruk per wiel is gelijk aan een standaard 1500 liter machine.

170 liter membraan pomp

Voor de druk en volume specificaties ontkomt men niet aan een membraanpomp. KWH Holland heeft gekozen voor de messing versie. Deze versie is bedrijfszeker en corrosie bestendig. Er zijn goedkopere oplossingen, maar niet beter. En kwaliteit dat is waar KWH Holland voor staat.

Elektrische drukregelaar

Alle KWH Holland machines worden geleverd met een elektrische drukregelaar. Automatisch of handmatig te bedienen. Het gemak en de precisie van deze drukregelaars vinden wij standaard noodzakelijk.

Zes onafhankelijk aangestuurde spuitsecties

Elke spuitleiding kan separaat aangestuurd worden. Hierdoor kun je in iedere situatie zelf de optimale instelling kiezen. Optioneel kunnen de individuele spuitdoppen in- en uitgeschakeld worden zodat de hoogte van de boom gevolgd kan worden zonder uit de cabine te stappen.

Kunststof luchtcassettes met omklap-beveiliging

KWH Holland heeft voor glasvezel versterkte luchtcassettes gekozen, omdat ze licht zijn, duurzaam en slagvast. Daarnaast hebben deze luchtcassettes geen last van corrosie.

Touchscreen Computer

Het is al vol genoeg in uw tractorcabine. Daarom heeft KWH Holland zelf de touchscreen spuitcomputer ontwikkeld. De volledige besturing en spuitcomputer onder je vingertoppen. Ergonomisch en eenvoudig opgezet met een kleurmonitor en een touchcreen display. Met één hand kun je de gehele machine instellen, aanpassen en in- en uitklappen. Dankzij de geïntegreerde tankmeter ziet u meteen het tankvolume, werkdruk, snelheid en de afgifte.

Prijzen

Wanneer je online een offerte aanvraagt kun je zelf een machine samenstellen en direct een prijs opvragen.