Moritz GAEC Elzas, Frankrijk

De heer Moritz zocht een spuit voor zijn boomgaard. Hij moest er makkelijk mee over de weg naar zijn percelen kunnen rijden en het was het noodzakelijk dat hij onder de hagelnetten, van verschillende hoogtes, kon spuiten. Bijkomstige uitdaging was de benodigde mate van middel- en milieubesparing; de nieuwe machine mocht niet te veel geluid produceren en moest het probleem van verwaaien door de wind oplossen.

De oplossing: Misttal Dwarsstroom
Uiteindelijk heeft de heer Moritz gekozen voor een KWH Mistral Dwarsstroom met automatische luchtsturing (VLBS). Dit VLBS-systeem werkt automatisch en zorgt ervoor dat de middelen altijd in het midden van de bomen terecht komen. De Mistral Dwarsstroom kan als enige zijn luchtondersteuning tegen de wind in doseren zonder de totale luchtcapaciteit aan te passen en heeft op ieder hoogte dezelfde windsnelheid. Hierdoor is de drift gereduceerd tot 95%.

Verder heeft de heer Moritz ervoor gekozen om de machine te verlagen voor zijn hagelnetten, maar met toevoeging van speciale inschakelbare extra outlets voor de toppen. Ook is er voor een hydraulische wielbreedte-verstelling gekozen om spoorvorming in het natte seizoen tegen te gaan en om stabieler te kunnen rijden op de wegen.

De heer Moritz loopt met de Mistral Dwarsstroom voorop in gebruiksgemak en voldoet aan alle milieueisen.